Jak se zbavit stresu?

V dnešní době je na každého člověka vyvíjen obrovský tlak. a tak jsme ve stresu víc, než je zdravé.

Často jsme ve velkém napětí v práci a potom i doma, když například děláme s dětmi domácí úkoly…Jak tedy účinně stresu předcházet? Najděme si koníček… potřebujeme relaxovat a nastavit vnitřní rovnováhu.

A tak pojďme malovat. Že to neumíte?  Jako malé děti jsme malovaly  a myslím i velmi vášnivě. Do jakékoliv činnosti jsme se ponořily tak moc, že jsme nikoho nevnímaly a nic neslyšely … a tak se vraťme do dětství a začněme malovat.

Malujte jako profík s malováním podle čísel, relaxujte a ještě dělejte radost svému okolí.. namalovanými obrazy.

Malováním aktivujete různé části mozku, které souvisí nejenom s motorikou, ale také smyslovým vnímání a tvořivostí. Svými specifickými vibracemi pomáhají s harmonizací čaker, tedy i léčbou psychických a fyzických obtíží.                                                                   

 Věděli jste, že vybarvování omalovánek a různých tvarů (především mandal) použil jako relaxační techniku již známý psycholog Carl Gustav Jung? Profesor Jung napsal o mandalách knihu - Mandaly. Obrazy z nevědomí. 

Víme, že by si měl každý namalovat svou vlastní mandalu, ale ruku na srdce, kdo z nás má na to trpělivost, odvahu a možná i čas? Pojďme začít vymalováváním podle čísel a možná časem dojdeme k tomu, že budeme vytvářet vlastní díla od A do Z .         

U mandal je lepší vybrat si barvy podle vlastního uvážení… ale máme pro Vás i již barevné varianty..

Mandaly jednoduše najdete v kategorii MANDALY