Jak si poradit s vánočním stresem

Každý rok je to stejné, těšíme se na Vánoce a taky se tak trochu netěšíme. My holky to známe, musíme uklidit ( i když víme, že neuklizený byt Ježíška stejně nezastaví).

Věřím tomu, že mnozí z nás pečou už i měsíc před Vánoci. Pak ale u stromečku na Štědrý den cukroví nechceme ani vidět. 

Každý rok je to stejné a i když si říkáme, že letos tedy ne.... tak málokdo zažité vzorce z dětství umí přeprogramovat.

I drobná změna nám může pomoci:

NAKUPUJME DÁRKY DOPŘEDU..

Nenechávejte vše na poslední chvíli a dárky kupujte průběžně. Navíc prodejci velmi často lákají na předvánoční slevy a také máte jistotu, že to, co máte vyhlédnuté mají skladem. Může se stát, že budete dlouho váhat a vámi vybraný dárek bude vyprodaný. Na www.malujes.cz je super víkendová akce.  

UKLÍZEJME POSTUPNĚ..

Jak velký to bude letos úklid? Jenom okna a nebo budeme odtahovat skříně a malovat? Udělat si dobrý plán je základ. No a potom už se ho jen držíme. Pokud mám v sobotu v listopadu náladu a je ideální den, tak umyji dvě, tři okna a v ložnici přerovnám skříň. Hotovo mám za hodinku a půl. Odpoledne se odměním a budu malovat s www.malujes.cz. Obrázek, co maluji si chci přece pověsit v hezky uklizené ložnici a tak si den rozdělím na úklid a relaxaci. No a protože do Vánoc je ještě pár týdnů tak vím, že nemusím nikam pospíchat. 

PEČEME NEBO NEPEČEME?

Tady je každá rada drahá, moje maminka vždy pekla tak, že jsme první pekáče lineckých a perníčků mohli sníst hned. Potom jsme již dali pokoj a nikdy jsme nechodili uzobávat do skříně. Vždy začala péct v listopadu a jako děti jsme se velmi těšily... pomáhaly jsme z plných sil a vše bylo zamazané od marmelády a perníčky polámané... to vše jsme poctivě snědly. Bylo to krásné a často na to vzpomínám. Jak to mám já? V podstatě jsem nikdy nepekla a ani mne to neláká (svým dětem jsem listopadové pečení nedopřála). Rodina si zvykla a manžel má vždy krabičku plnou dobrot od své maminky ????  Já raději maluju. ????

Ale hlavně a to je nejdůležitější, užijme si to. Není důležité co je pod stromečkem a jak moc máme uklizeno, ale s kým trávíme sváteční čas.